ARNHEM

Kom je naar onze Ramadan Bazaar?

Kom je naar onze Ramadan Bazaar?
Kom je naar onze Ramadan Bazaar? © Omroep Gelderland
Elk jaar organiseren wij vanuit Stichting Zij is Wij en zorgorganisatie YES&You een iftar, maar deze Ramadan gaan we iets anders doen.
In de huidige tijd waar wij steeds verder van elkaar verwijderd lijken te raken, is het de kunst om te zorgen dat wij dichter naar elkaar toegroeien en wederzijds begrip creëren. Hier willen wij graag met onze stichting en zorgorganisatie een positieve bijdrage aan leveren.
Deze keer willen wij in en om het Aanloophuis Broek van Stichting Zij is Wij in samenwerking met YES & You en diverse andere netwerkpartners een Ramadan bazaar organiseren. De Bazaar zal 30 maart van 15.00-18.00 plaatsvinden op de Van Oldenbarneveldtstraat 27-29, iedereen is uiteraard van harte welkom.
Middels een kleine bijdrage kunnen bezoekers een kaartje kopen. Bij het kopen van een kaartje mag je een bezoeker meenemen, bijvoorbeeld een vluchteling of iemand die een kleine beurs heeft.
Het goede doel wat gesteund wordt zijn de slachtoffers in Gaza om hen de Ramadandagen enigszins met een bijdrage vanuit ons te ondersteunen. Tevens zal een deel van de opbrengst naar ons aanloophuis gaan gezien wij veel organiseren voor bezoekers met weinig financiële mogelijkheden, en wij nog steeds vele gratis activiteiten aanbieden zoals de dagelijkse inloop met koffie en thee, taallessen voor laaggeletterde en vluchtelingen etc etc.
Sinds kort ondersteunt de gemeente Arnhem ons en hebben wij een subsidie gekregen, maar dat dekt helaas niet al onze kosten, maar alle beetjes helpen en wie het kleine niet eert is het grote niet weert zoals men zegt.
Het programma van de bazaar zal er ongeveer zo uitzien:
-diverse kraampjes met o.a: kleding, kalligrafie workshop, henna zetten, kinderkleding, lekkernij voor de avond, wat typisch gegeten wordt in de ramadan.
-diverse informatie kraampjes zoals HBO opleiding Islamitische theologie, Arabische les, informatie over de bouw van nieuwe moskee aan de westervoortsedijk, diverse workshop mogelijkheden zoals:
-kinderactiviteiten (knutselen) een springkussen, gratis leesboeken meenemen, Rijnstad en nog vele meer.

Kom je ook naar de Ramadan Bazaar op 30 maart? Reageren kan hieronder.