GELDERLAND HELPT

Waar zet jij je voor in tijdens NLdoet?

Waar zet jij je voor in tijdens NLdoet?
Waar zet jij je voor in tijdens NLdoet?
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet 2024!
Het Oranje Fonds nodigt iedereen uit zich een keer in te zetten voor een ander, om te ervaren hoe mooi dit is, tijdens NLdoet 2023. Op 15 en 16 maart organiseert het fonds voor de 20e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze dagen zijn in heel het land duizenden activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Ervaar wat vrijwilliger zijn met je doet door je aan te melden via nldoet.nl.

Vrijwilligers hard nodig

Veertig procent van de mensen in Nederland zet zich jaarlijks vrijwillig in. Helaas neemt dit aantal gestaag af. Tijdens NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. En niet alleen in Nederland. Ook op alle Caribische eilanden van ons Koninkrijk wordt meegedaan aan de actie van het Oranje Fonds.

Activiteiten ook in Gelderland

Er zijn tijdens NLdoet duizenden activiteiten door heel het land. Of je nu van koken, klussen, tuinieren houdt of je verzorgt liever een spelmiddag in een buurthuis. Er is altijd wel een stadstuin, zorgboerderij, een voedselbank of dorpshuis bij jou in de buurt die hulp nodig heeft en waar je op 15 en 16 maart een helpende hand kan bieden. Door vrijwilligerswerk te doen, breng je ook verschillende mensen met elkaar in verbinding en dat is van grote waarde.
“Vrijwilligers hebben een cruciale rol in onze samenleving. Vrijwillige inzet is belangrijk voor betrokkenheid bij elkaar, voor degene die geholpen wordt en voor de vrijwilliger zelf. Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Tijdens NLdoet geven we samen met alle sociale initiatieven door heel het land de mensen een mooie gelegenheid om kennis te maken met wat vrijwilligerswerk met jou en je omgeving kan doen,” aldus Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:
Gld Helpt 01-03-2024 NLDoet'24

Wil je weten welke activiteiten er in jouw buurt zijn? Kijk voor een overzicht op www.nldoet.nl. Organiseer je zelf een activiteit? Meld je aan via de site of reageer hieronder.