ELST

Zing of speel je mee in de Betuwse bedevaart?

Zing of speel je mee in de Betuwse bedevaart?
Zing of speel je mee in de Betuwse bedevaart?
Klinken jouw klanken straks ook in Kevelaer?
Het duurt nog even, maar de organisatie van de Betuwse bedevaart naar Kevelaer (zaterdag 15 juni 2024) komt al aardig op stoom.
De muziek speelt een belangrijke rol tijdens die dag in (én buiten) de imposante Maria-basiliek van het Duitse bedevaartstadje. Maar zonder vrijwilligers met muzikaal talent, blijft het natuurlijk heel stil in die grote kerk. Om dat te voorkomen, zoeken wij jou. Zin om mee te doen aan het zangkoor of harmonieorkest?
Voor het gelegenheidskoor wordt ditmaal gedacht aan de uitvoering van mooie werken, zoals onder andere ‘Cantique de Jean Racine’ van G. Fauré, ‘Verleih’ uns Frieden’ van F. Mendelssohn en Psalm 150 van C. Franck. Het ‘Ave Maria’ van Bach/Gounod zal ook niet ontbreken!
Koorleden die willen deelnemen kunnen een e-mail sturen naar gerard@rutjes.nu (graag met vermelding van jouw stemsoort).
Iedereen krijgt dan de koorpartijen en mp3-files toegestuurd, zodat alles thuis ingestudeerd kan worden. Het is handig in de mail aan te geven hoe je naar Kevelaer wilt reizen: in de speciale koorbus (eigen bijdrage € 10,00) of met eigen auto.
De eerste optie biedt natuurlijk wél kans om samen alvast in de juiste stemming te komen.
Voor het orkest hopen we dat leden van de diverse verenigingen (en andere muziekliefhebbers) zich willen inzetten. Iedereen is van harte welkom: koper- en houtblazers, maar ook slagwerkers. De te spelen nummers zijn afhankelijk van de bezetting. We zorgen voor een gevarieerd programma in de kerk en eindigen de dag met een mini-concert. Dat laatste zal bestaan uit afwisselende melodieën in koralen en marsen, ‘van klassiek tot modern’.
Zijn er vragen over het orkest, bel dan met Theo Jansen (06 49229429) of mail: jansweiss@me.com
Geef voor een goede planning s.v.p. de repetitie-avond van je eigen club door en of jou repeteren in het weekend schikt.
Een muzikale outsider vond de oefeningen van het Kevelaer-orkest in 2023 een genot om bij te wonen. Serieus en vrolijk, alles op z’n tijd, inclusief koffie en een gebakje!
Al ligt 15 juni midden in het seizoen van de muziekverenigingen, we hebben positieve verwachtingen: laat je klank óók in Kevelaer klinken!
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:
GLD Helpt 27-2-24 Betuwse Bedevaart Kevelaer

Wil jij als zanger of muzikant meedoen aan de Betuwse bedevaart? Reageren kan hieronder.