RENKUM

Trek jij graag met scholieren de natuur in?

Trek jij graag met scholieren de natuur in?
Trek jij graag met scholieren de natuur in?
Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen bij een wildere Veluwe te betrekken?
Stichting Renkums Beekdal en ARK Rewilding Nederland zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die binnen- en buitenlessen voor schoolklassen in de gemeente Renkum willen verzorgen. Kinderen duiken na een les in de klas, met huid en haar onder in het natuurgebied Reijerscamp, ten westen van Wolfheze. Een bijzonder gebied waar de natuur haar eigen gang mag gaan.

Natuuractiviteiten voor schoolklassen

Om kinderen bij de natuur van een nieuwe, wildere Veluwe te betrekken heeft ARK samen met het Natuurcentrum Arnhem en Stichting Renkums Beekdal een lesprogramma ontwikkeld voor de groepen (6,) 7 en 8 van basisscholen uit de directe omgeving. De lessen binnen én buiten worden uitgevoerd door een begeleider van het Natuurcentrum Arnhem in samenwerking met vrijwilligers van Stichting Renkums Beekdal. Wij zijn op zoek naar enkele enthousiaste mensen om dit vrijwilligersteam te versterken!
Het programma bestaat uit een gastles in de klas en een buitenles in Reijerscamp. Dit natuurgebied, ten westen van Wolfheze, is een cruciale stapsteen in de verbinding tussen de hoge, droge Veluwe en de natte Veluwse flanken richting Rijn. Ruigte, struwelen, bomen, sporen van reeën en herten, misschien zelfs van wolven: de kinderen kunnen hier van alles ontdekken en beleven.

Wat vragen we van je?

Je bent graag met kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf de natuur beleven.
Je bent bereid om jaarlijks enkele keren doordeweeks (onder schooltijd) de lessen te verzorgen, met name in de periode tussen september en oktober.

Scholing

Je volgt een korte training met de andere vrijwilligers. Hierin word je voorbereid op het zelfstandig uitvoeren van de activiteiten. Ook loop je een aantal keren mee met een ervaren begeleider. De training vindt plaats op maandagmiddag van 13.00 – 15.30 op de volgende data: 8 april, 15 april en 22 april. Deelname is kosteloos voor vrijwilligers die zich actief willen inzetten voor de lessen.

Zelf aan de slag

In het najaar van 2024 ondersteun je actief de lessen die worden begeleid door het Natuurcentrum Arnhem. Er is een terugkomdag in oktober. In 2025 worden de lessen overgedragen aan het vrijwilligersteam, onder de begeleiding van Stichting Renkums Beekdal.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:
Gld Helpt 22-02-2024 natuurlessen scholieren

Lijkt het je leuk om een paar ker per jaar met scholdieren te natuur in te trekken? Reageren kan hieronder..