AALTEN

Kom je naar het benefietdiner voor Harapan Baru?

Kom je naar het benefietdiner voor Harapan Baru?
Kom je naar het benefietdiner voor Harapan Baru?
Harapan Baru (Nieuwe Hoop) is opgericht door Nick Rensink uit IJzerlo die stage liep op Lombok voor zijn opleiding aan het Saxion in Enschede. Hij ging terug naar Lombok om daar de allerarmsten en mensen met een handicap te ondersteunen met het opzetten van een eigen micro-onderneming, zodat ze zelfstandig in hun onderhoud kunnen voorzien. Ondertussen zijn er 93 micro-ondernemingen gerealiseerd.
Naast dit project heeft de stichting in Lombok de afgelopen jaren veel noodhulp gegeven na de aardbevingen, een aantal ecobrick-gebouwen (de basis gemaakt van met afvalplastic gevulde petflessen) gebouwd die als dorpshuizen dienen, veel waterleidingen hersteld en verbeterd. Er is in januari gestart met de bouw van een servicecentrum voor de medewerkers van de stichting. Hiervoor werd de afgelopen 2 jaar geld ingezameld. Dit project wordt ondersteund door de Stichting Wilde Ganzen Nederland.
Op dit moment wordt er erg hard gewerkt aan Community Development door met name jongerengroepen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun woongemeenschappen en hun initiatieven te ondersteunen. Hiervoor willen we graag de opbrengst van een benefietdiner op vrijdag 23 februari bestemmen.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:
GLD Helpt 13-2-24 Harapan Baru
Wat kunt u verwachten?
-Een heerlijk Indonesisch menu met een verrassend voorafje, soep, een uitgebreide Indonesische rijsttafel in buffetvorm en toetje na.
-Een korte uiteenzetting van de activiteiten van HBLI door Lia Marsandi, teamleider in Lombok. Zij is in Nederland op uitnodiging van St. Wilde Ganzen voor een presentatie over het werk van Harapan Baru op Lombok.
-Veiling van een aantal leuke items die we van sponsoren hebben ontvangen. Veilingmeester zal zijn oud notaris Wim Brinkman.
U kunt zich aanmelden voor 19 februari via harapanbarudiner@gmail. Inloop vanaf 18.30 uur. Aanvang diner: 19.00 uur. Adres: ’t Dorpshuus, Thijsweg 19, 7122 KH, IJzerlo, Aalten.
We gaan er samen iets leuks van maken, waarbij u naar huis gaat met een heel goed gevoel omdat u heerlijk hebt gegeten, misschien iets leuks op de kop getikt hebt in de veiling en zeker een heel goed doel hebt ondersteund! Meer informatie is te vinden op www.harapan-baru.com .
Wil je Harapan Baru steunen en meedoen met het benefietdiner? Reageren kan hieronder.