RADIOPRESENTATOREN

Jan de Hoop & Ad van Gameren

Jan de Hoop & Ad van Gameren
Jan de Hoop & Ad van Gameren
De Hoop Op Zaterdag, zaterdag 10-12 uur. Jan de Hoop presenteert samen met Ad van Gameren, elke zaterdagochtend van 10 tot 12 uur, het programma De Hoop Op Zaterdag op Radio Gelderland.

Over Jan & Ad:

Jan en Ad kennen elkaar sinds 1983. Ze werkten destijds toen allebei voor de Veronica drive in show. Toen Jan begon met De Hoop Op Zaterdag luisterde Ad elke zaterdag naar de radioshow en af en toe ging hij naar de studio van Radio Gelderland. En sinds 2018 maken ze het programma samen. Hun doel is: de verbinding opzoeken met de luisteraar en gezelligheid en ontspanning brengen op de zaterdagochtend. Jan presenteert, Ad kletst een beetje mee en houdt de (vele) reacties bij op hun spel ‘Ontdek ons plekje’. Ook is Ad altijd de pineut: "Ik verzorg meestal de koffie, Jan doet dat nooit…".
De eerste radio-ervaring van Jan de Hoop was ruim 50 jaar geleden bij de ziekenomroep in Rotterdam. Daarna mocht hij plaatjes draaien op het zendschip van Radio Mi Amigo. Eenmaal weer aan land ging Jan aan de slag op Hilversum 3. Toen Veronica B omroep werd presenteerde hij daar o.a. Veronica nieuwsradio. Daarna begon Jan nog wat onwennig op TV bij RTL4 waar hij 34 jaar lang het Ontbijtnieuws mocht presenteren. Maar radio blijft voor Jan het allerleukste. Hij mag bij Radio Gelderland alweer een tijdje De Hoop Op Zaterdag presenteren, samen met zijn beste vriend Ad: "Voor wie ik ook vrijwel non-stop koffie haal. Het is tenslotte een koffieprogramma," aldus Jan.
Ad werkt naast de radioshow ook als Voice-Over. Hij spreekt bedrijfsfilms in, uitleg-video’s, reclamespotjes en tv-programma’s. Chateau Meiland is daarvan het meest bekende voorbeeld.
Mailen met Jan of Ad doe je via jan@gld.nl of ad@gld.nl.