EDE

Weet jij een (tuin)huisje of andere plek voor Jolanda en Evert?

Weet jij een (tuin)huisje of andere plek voor Jolanda en Evert?
Weet jij een (tuin)huisje of andere plek voor Jolanda en Evert?
Al 9 jaar hebben wij een gezinshuis onder de vlag van de Driestroom in Elst onder de naam De Melodie. Wij vangen 24/7 kinderen op die niet thuis kunnen wonen. Eén dag in de week zijn we vrij en kunnen wij, Jolanda en ik, even op adem komen. Eén dag in de week vervangt onze hulp ons en kunnen we een poosje de deur uit. Dat op adem komen konden we 6 jaar lang in een chalet op een park in Ede. Omdat dit park andere commerciële plannen heeft, moest ons te oude chalet het veld ruimen. Dat chalet was voor ons zo super waardevol. Het was ons tweede thuis waar we konden uitrusten, even geen kinderen en andere verplichtingen. Gewoon een boek lezen, een film kijken of met vrienden eten.
Dat chalet zijn we nu een halfjaar kwijt. En de woensdagen proberen we nu creatief in te vullen. We rijden van de ene winkel naar de andere, doen een bakkie bij Intratuin of Ikea. We strijken neer in de voor ons betaalbare restaurants en rekken op alle adressen de tijd, tot we om 22.00 uur onze hulp weer gaan aflossen. Soms schuiven we aan bij één van onze eigen kinderen of bij vrienden, maar uitgerust zijn we zeker niet. We voelen ons regelmatig, op deze voor ons zo belangrijke vrije dag, een soort van dakloos. Het maakt ons soms moedeloos, soms verdrietig en soms weleens boos.
Wij zorgen 24/7 voor kinderen en proberen dat met alles wat in ons is te doen. Vol toewijding en passie omdat we geloven in het concept van een gezinshuis. Kinderen horen, als het even kan in een gezin een plekje te hebben, hoe ingewikkeld hun gedrag soms ook kan zijn. En dan ervaren we zelf een soort van dakloosheid... Die ene dag van rust is zeker geen luxe, want dit werk kost je veel. Dus moet er tijd, ruimte en plek zijn om bij te tanken. En dát bijtanken lukt al bijna een half jaar niet of nauwelijks. Tot nu toe zijn alle deuren dichtgegaan als we een optie dachten te hebben. We voelen ons als hulpverleners een beetje hulpeloos. We hebben alle mogelijkheden onderzocht: onze oude chalet kregen we nergens meer geplaatst, een nieuw chalet kopen is simpelweg onbetaalbaar. Een hotelkamer boeken is geen optie. Hoe we ook gezocht hebben, nergens is ruimte te vinden waar wij deze vrije dag samen kunnen doorbrengen. Commerciële partijen willen niet voor 1 dag in de week verhuren...
Onze hulpvraag is: Wie heeft een plek waar we de woensdagen kunnen doorbrengen. Waar we samen kunnen uitrusten, op de bank kunnen liggen, een boek lezen en samen een film kunnen kijken. We zoeken geen luxe, maar wel een plek waar we samen kunnen genieten van onze enige vrije dag in de week. Misschien heeft iemand een klein bakhuisje, een tuinhuisje of een andere ruimte die geschikt is of geschikt is te maken. We zoeken een ruimte in de directe nabijheid van Ede zodat we bij mogelijke calamiteiten in het gezinshuis binnen niet al te lange tijd daar kunnen zijn. We blijven uiteindelijk ook op deze vrije dag verantwoordelijk voor goede zorg voor de kinderen. Maar hoe kun je blijven zorgen als er nauwelijks ruimte is voor bijtanken?

Wie weet een (tuin)huisje, adres of andere plek waar Evert en Jolanda wekelijks bij kunnen tanken? Iedere suggestie is welkom. Reageren kan hieronder.