RHEDEN

Ruimte gezocht voor speciale dierenopvang

Ruimte gezocht voor speciale dierenopvang
Ruimte gezocht voor speciale dierenopvang
Ik ben bezig met het oprichten van een stichting die dieren op zal gaan opvangen van zieke- en terminale mensen.
Aangezien ik al langere tijd heel graag een opvang wil realiseren voor dieren in nood, is dit een bijzonder concept wat veel mensen zal aanspreken.
Er bestaat namelijk nog geen stichting die zich specifiek richt op deze doelgroep. Hoe mooi is het als je dieren maar ook mensen kan helpen in deze moeilijke en verdrietige omstandigheden?
Jonge dieren zullen wij ter adoptie aanbieden, oude dieren mogen hun oude dag bij ons slijten. Het gaat hier niet alleen om honden en katten maar ook om andere kleine huisdieren (geiten, ezels, konijnen, etc) en in de toekomst ook de grotere (huis-)dieren.
Om te kunnen starten is er een stuk grond nodig voor de toekomstige stichting. Daarvoor is (minimaal) 3 ha nodig, groter mag natuurlijk altijd.
Het zal niet makkelijk zijn maar het het proberen in ieder geval waard. Ik doel op bemiddelde mensen, boeren die gaan stoppen met hun bedrijf, groot grondbezitters (die een 'stukje 'over' hebben), mensen die via via dit idee willen helpen uitzetten en meedenken met en voor de stichting.
De toekomstige stichting zoekt in eerste instantie een plek in de provincie Gelderland maar mocht er wat op ons pad komen buiten deze provincie of zelfs een aanbod van grond in het buitenland, dan staat we daar ook voor open. Harde eisen maakt de invulling alleen maar moeilijker, dus pas ik me graag aan betreft mogelijkheden.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Heb jij een plek ter beschikking om de opvang voor dieren met ziek baasje te starten? Heb je suggesties of andere ideeen? Reageren kan hieronder.