APELDOORN

Wil je met jouw eindmusical in het theater staan?

Wil je met jouw eindmusical in het theater staan?
Wil je met jouw eindmusical in het theater staan?
Inschrijving jaarlijkse Vriendjesschool van het jaar verkiezing geopend.
Basisscholen in Apeldoorn krijgen opnieuw de unieke kans om hun eindmusical in Theater Orpheus op te voeren. Het theater daagt de scholen uit zich van hun creatiefste kant te laten zien. De winnaar ontvangt de eretitel ‘Vriendjesschool van het jaar’ en wint, naast het opvoeren van hun eindmusical in Orpheus, een theatervoorstelling op het schoolplein.
Ook de nummers twee en drie staan met hun musical op een van de podia van het theater. Voor achtstegroepers natuurlijk een onvergetelijk einde van hun basisschooltijd. Marij Wools, Programmacoördinator Cultuureducatie Jeugd bij Orpheus kijkt nu al uit naar de bekendmaking van de winnaars: “Ieder jaar stappen Community Coördinator Patricia Gillet en ik een ochtend in onze brandweerbus en rijden met loeiende sirene bij de scholen voor. Echt een feestje om de uitzinnige leerlingen dan naar buiten te zien stormen”.
Ook basisscholen zijn enthousiast. Zo schrijft een juf van De Sint Victorschool, nummer twee van afgelopen jaar: “Ik heb ook zo genoten!! Geweldig! En ook zoveel leuke reacties van ouders gehoord. En die trotse koppies van de kinderen zelf, dat is natuurlijk het allermooist. Dan ben je 12 jaar en dan heb je op zo’n podium gestaan! Te gek dat we bij jullie te gast mochten zijn.” Leerlingen van Vriendjesscholen zijn automatisch Vriendje van Orpheus. Het doel van de Vriendjes van Orpheus is theater toegankelijk maken voor alle kinderen in Apeldoorn.
Meer informatie en aanmelden
Met de verkiezing spreekt Orpheus de theatrale kant van de leerlingen aan. Of het nu een enthousiast filmpje is waarin leerlingen zingen, dansen of een toneelstukje doen. Of een mooie poster of een magazine. Alles mag en kan gebruikt worden om de jury te overtuigen, niks is te gek, het is tenslotte theater!
Op www.orpheus.nl/vriendjes is alle informatie over de Vriendjes van Orpheus en de verkiezing Vriendjesschool van het jaar te vinden. Aanmelden kan tot 15 november 2023 via het formulier op de website. Een deskundige jury bepaalt de winnaars die op 23 november op ludieke wijze bekend wordt gemaakt. De musicalopvoeringen vinden plaats van 1 t/m 4 juli 2024.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:
Gld Helpt 03-11-2023 schoolmusicals in Orpheus

Wil je met jouw eindmusical op de planken van Orpheus? Reageren kan hieronder.