Felien | Special Edition

Felien (Femke Evalien)
Felien (Femke Evalien)
Femke Evalien, oftewel Felien, schreef als kind al kleine gedichtjes, en is nooit gestopt met schrijven en zingen. Pas in 2020 probeerde ze een gedicht op muziek te zetten. Het bleek dat alleen de gedachte ‘ik kan het niet’ nog tussen haar en haar songwriting-carrière had ingestaan.
De realisatie dat je de ruimte mag nemen om uit te zoeken wat écht goed voelt is ook iets wat Felien wil verkondigen: “Omarm je eigen kracht en sta jezelf niet in de weg.” Ook als je kracht gevoeligheid is. Juist als je kracht gevoeligheid is.
Vanuit haar masteropleiding psychologie heeft ze een passie voor mental health, een passie die doorwerkt in haar teksten.
In september wil Felien haar eerste single 'Special Edition', uitgeven. Geen zorgen, dit is een Nederlandse track! Felien is een meisje met veel ideeën en talenten, maar toch voelt ze zich vaak 'niet genoeg, maar ook te veel', hoe paradoxaal dat ook is. Het voelt soms alsof er een voorbedachte vorm is waar ze zich in moet gieten "om succesvol te zijn", maar als ze dat probeert, dan loopt ze juist tegen zichzelf aan. Dit lied is een lijfsong voor iedereen die zich ook zo voelt, of je nou hooggevoelig, neurodivergent (ADHD en/of autisme) of anders bedraad bent. Want juist degenen die gevoelig zijn, merken sneller op dat er iets niet helemaal goed is in een maatschappij waarin we onze leefomgeving en onszelf uitputten. Juist degenen die gevoelig zijn, zien de verbeterde versie voor zich.
Felien | Special Edition

Beluister Special Edition van Felien

Felien is met 'Special Edition' op 13 oktober te zien in De Week van Gelderland. Om 17.15 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Na de uitzending vind je hier de video van haar optreden terug.

Stem nu op Felien!

Is Felien je favoriet? Laat het ons weten.

Benieuwd naar de andere kandidaten? Bekijk ze hier!
De Gelderse muzikanten treden wekelijks op in de live-uitzending van De Week van Gelderland. Iedere vrijdag vanaf 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).