Sta stil bij de Slag om Arnhem

De Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide.
De Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: Airborne weekend in de Airborne regio.
Het derde weekend van september staat in Arnhem en omgeving in het teken van allerlei Airborne activiteiten. Wat te denken van de luchtlandingen op de Ginkelse Hei op zaterdag? Of Bridge to Liberation in Arnhem op vrijdagavond? Het hele weekend kan je in Oosterbeek een kijkje nemen in een veldhospitaal, waar re-enactors laten zien hoe het de gewonde militairen tijdens de Slag om Arnhem verging. Dit is slechts een kleine greep uit alle activiteiten, want er is veel meer te doen! Een overzicht van alles wat er komend weekend te doen is vind je op de site van de Airborne regio.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op www.riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.