Per fiets op oorlogspad

Monument bij de brug De Oversteek, ter nagedachtenis aan de mannen die sneuvelden - Publiek Domein
Monument bij de brug De Oversteek, ter nagedachtenis aan de mannen die sneuvelden - Publiek Domein
NIJMEGEN - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. In de laatste tip van deze nazomer: een fietstocht langs plekken die een grote rol speelden bij de bevrijding van Nijmegen.
Per fiets op oorlogspad. Zo heet de fietstocht van zo'n 8 kilometer langs de plekken die een rol speelden tijdens de bevrijding van Nijmegen in september 1944. Twee deskundige en zeer enthousiaste gidsen, Niels de Laat en Laurens Gruwel vertellen onderweg wat er op die plekken gebeurde. Op zondagmiddag 1 oktober gaan ze weer op pad. Aanmelden voor de fietstocht is verplicht en kan via de site van het Infocentrum WO2.
Gidsen Niels de Laat en Laurens Gruwel tijdens de fietstocht
Gidsen Niels de Laat en Laurens Gruwel tijdens de fietstocht © Niels de Laat

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.