Ga op ontdekking tijdens Open Monumentendag

Stadspoort in Hattem
Stadspoort in Hattem © Omroep Gelderland
HATTEM - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: Open Monumentendag en het Dikke Tinne Festival!
Het tweede weekend van september is het traditiegetrouw Open Monumentendag. In heel Nederland openen monumenten de deuren en dus ook in Gelderland! Het thema is dit jaar Levend Erfgoed, dus ambachten, tradities en gebruiken. Een overzicht van alle locaties die meedoen aan Open Monumentendag in Gelderland is te vinden op deze site.
Hanzestad
De Ridders tippen het Dikke Tinne Festival in Hattem! Herbeleef in deze Hanzestad de sfeer van de Middeleeuwen en laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, spannende battles en demonstraties. Snuffel tussen de koopwaar, proef van gerechten, verwonder je over de geneeskunde en gebruiken van vroeger en geniet van interactieve shows. Op zaterdag 9 september is er tussen 11.00 en 17.00 uur van alles te beleven! Informatie over het Dikke Tinne Festival vindt je hier.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.