Dompel je onder in de middeleeuwen op Slot Loevestein

Slot Loevestein
Slot Loevestein © Omroep Gelderland
POEDEROIJEN - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: een middeleeuws kampement bij Slot Loevestein.
Op zaterdag 2 september en zondag 3 september waan je je in de middeleeuwen, in een kampement bij Slot Loevestein. Leer hoe mensen vroeger leefden, dansten en vochten. Ontdek de geheimen van de ridders, vecht mee in de ridderschool en leer middeleeuwse danspassen.
Ridderspelen
Voor kinderen is er veel leuks te doen: er is een ridderschool waar ze een workshop zwaardvechten krijgen en het tegen ridders opnemen. Ook kunnen ze leren musketschieten en boogschieten, buskruit laten ontploffen. Ook kun je wapens bekijken, vasthouden en alles vragen over het vechten en wapens in de middeleeuwen. Alle praktische informatie over het evenement is na te lezen op de site van Slot Loevestein.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op http://www.riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.