Ga terug naar de tijd van de Hanze met het theaterspektakel De Hanze Herleeft

Theatervoorstelling De Hanze Herleeft
Theatervoorstelling De Hanze Herleeft © Theatergroep Gild&Co
ZUTPHEN - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: het theaterspektakel De Hanze Herleeft in Zutphen.
Na het grote succes van het toneelstuk Schuld en Boete in 2022 van theatergroep Gild&co is er nu een nieuwe voorstelling: De Hanze herleeft! Komende vrijdag, zaterdag en zondag wordt het acht keer opgevoerd in het centrum van Zutphen.
Terug naar de tijd van de Hanze
Het stuk neemt de toeschouwer mee naar Zutphen in de tijd van de Hanze. Het is in de stad een drukte van belang. Een koggeschip is de haven binnengevaren met handelswaar. Er zijn veel mensen in de stad, er is de nodige reuring. Schippers die van een verre reis thuiskomen, kleurrijke types op de markt zoals een chirurgijn, een waarzegster, een troubadour, een brooddief en uiteraard de marktkooplui en hun bezoekers. Maar ook onze eigen hertog Karel van Gelre komt in het stuk voor!
Het toneelstuk De Hanze Herleeft. Het stuk wordt acht keer opgevoerd komende vrijdag, zaterdag en zondag. De toegang is gratis. Het is raadzaam om van te voren een plek te reserveren, maar op de bonnefooi komen kan ook. Alle praktische informatie over de voorstelling en reserveren kan via de site van de VVV Zutphen.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op www.riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.