Beleef het Verhaal van Gelderland

Het Verhaal van Gelderland festival in Vaassen
Het Verhaal van Gelderland festival in Vaassen © Omroep Gelderland
VAASSEN - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: het Verhaal van Gelderland festival in Vaassen.
Beleef de complete geschiedenis van Gelderland op zaterdag 26 en zondag 27 augustus in Vaassen! Rons het schitterede kasteel Cannenburch is van alles te beleven. Het thema dit jaar is de geschiedenis van Land en Water in Gelderland. Het festival wordt georganiseerd door Erfgoed Gelderland. En om het helemaal een super uitje te maken is de toegang gratis.
Land en water
Land en water spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Gelderland. De rivieren zorgen voor vruchtbaar land en handel, maar leverden soms ook problemen en zorgden voor verdeling. Tijdens het Verhaal van Gelderland Festival ontdek je deze geschiedenis door optredens van verschillende artiesten, door verhalenvertellers, met workshops en nog veel meer. Alle informatie over het festival vindt je op de site van Erfgoed Gelderland.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.