Bekijk Hanzestad Doesburg van grote hoogte!

Hanzestad Doesburg
Hanzestad Doesburg © Omroep Gelderland
DOESBURG - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week nemen ze je mee terug naar de middeleeuwen in Hanzestad Doesburg!
Op zaterdag 12 augustus kan je de eeuwenoude Hanzestad Doesburg ontdekken tijdens een stadswandeling onder leiding van een enthousiaste gids. Die neemt je mee langs meer dan 150 schitterende oude gebouwen en vertelt je over de geschiedenis van de stad. Wist je bijvoorbeeld dat Doesburg zestig jaar eerder dan Amsterdam stadsrechten kreeg? Liever zelfstandig door Doesburg wandelen kan natuurlijk ook, bij de VVV is een boekje te koop met alle informatie over de stad. Alle informatie over de stadswandeling vindt je hier.
Hoogste toren van Gelderland
Wil je Doesburg ook van bovenaf bekijken, dan kan je op zaterdag 12 augustus de 94 meter hoge toren van de Grote of Martinikerk beklimmen. Het is de hoogste kerktoren van Gelderland. Onder leiding van een gids beklim je de 220 treden, om boven beloond te worden met een schitterend uitzicht over de het eeuwenoude centrum van Doesburg. En niet alleen dat, je kijkt uit over de Veluwezoom, de Liemers en de Achterhoek. En van de gids hoor je over de geschiedenis van de toren en het carillon. Verder lezen over praktische informatie voor de torenbeklimming doe je hier.

Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.