Bijzondere wandeling langs Unesco Werelderfgoed in Berg en Dal

Bijzondere wandeling langs Unesco Werelderfgoed in Berg en Dal
Bijzondere wandeling langs Unesco Werelderfgoed in Berg en Dal
BERG EN DAL - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: het Romeins aquaduct in Berg en Dal.
Het is sinds 2022 Unesco werelderfgoed: het Romeinse aquaduct bij Berg en Dal. De Romeinen hebben het gebouwd in de tijd dat er een grote legerplaats van het tiende legioen was bij Nijmegen. De soldaten hadden water nodig en bij Berg en Dal lag een bron. Om het water naar het legerkamp te brengen, bouwden de Romeinen een kilometerslang houten aquaduct.
Unieke wandeling
Normaal gesproken is het alleen vanaf een uitzichtpunt te bewonderen, maar op zaterdagmiddag 5 augustus kan je onder begeleiding van een gids het hele traject van het aquaduct bekijken. Het is een pittige wandeling die zo'n 3,5 uur duurt. Onderweg is een korte pauze in Museum Oriëntalis. Aanmelden is verplicht. Alle praktische informatie kan je hier vinden.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.