De Berkelpoort opent de deuren voor bezoekers!

Berkelpoort in Zutphen
Berkelpoort in Zutphen © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week: de schitterende middeleeuwse Berkelpoort in Zutphen.
Ga op zondagmiddag 27 augustus naar Zutphen, want dan kan je de Berkelruïne beklimmen. Deze veertiende-eeuwse stadspoort van Zutphen is al schitterend op van een afstand te bekijken, maar je kan er zondag dus ook op.

Scheve muur

Via een bijzondere trap beklim je de ruïne, waar gidsen van het Gilde je ontvangen en informatie geven. Van hen hoor je waarom de muur zo scheef staat en waarom een van de poorten voor de helft is dichtgemetseld. En van boven heb je een mooi uitzicht op de Berkel, de rivier die samen met de IJssel Zutphen veel rijkdom en voorspoed heeft gebracht.
De toegang is gratis en alle praktische informatie staat op deze site.

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.