Waan je in het oude Gelre in Middeleeuws Monfort

Kasteel Montfort - Seandierx CC BY 3.0 via Wikicommons
Kasteel Montfort - Seandierx CC BY 3.0 via Wikicommons © Seandierx CC BY 3.0 via Wikicommons
MONTFORT - Deze zomer verlaten onze Ridders tijdelijk de Gelderse archieven en musea… maar er komt natuurlijk wel iets voor in de plaats: elke woensdag geven de Ridders een inspirerende tip voor een leuk historisch uitje! Kortom, zoals altijd nemen de Ridders van Gelre je mee op een onvergetelijke reis door de rijke geschiedenis van Gelre en Gelderland. Deze week waan je in het oude Gelre in Middeleeuws Montfort!
De Ridders van Gelre geven tips voor historische uitjes
De Ridders van Gelre geven tips voor historische uitjes © Omroep Gelderland
Montfort ligt tegenwoordig in de provincie Limburg, maar lag vroeger natuurlijk gewoon in het Gelderse Overkwartier.. Op zaterdag 22 en zondag 23 juli kun je deze goede oude tijd herbeleven tijdens het evenement Middeleeuws Monfort. Dompel jezelf onder in de sfeer van ridders, jonkvrouwen en middeleeuwse ambachten. Struin langs kraampjes waar ambachtslieden hun vaardigheden tonen. Juich de ridders toe tijdens heuse riddertoernooien en laat je betoveren door de klanken van middeleeuwse muzikanten. En de organisatoren stellen zelfs een heuse veldslag met kanongebulder in het vooruitzicht!
Het is het grootste middeleeuwse festijn van Zuid-Nederland. Meer informatie kan je vinden op de site van Middeleeuws Monfort. Vorige zomer waren de Ridders van Gelre er zelf bij en hebben ervan genoten.. Veel plezier!

Ridders van Gelre is het geschiedenisplatform van Omroep Gelderland. Hier volg je het laatste nieuws over de Gelderse historie! Kijk op riddersvangelre.nl

Tip: iedere zaterdag organiseert Ridder René een exclusieve gratis rondleiding op een bijzondere locatie. Op bovenstaande pagina vind je een agenda met waar en wanneer je kunt langskomen.