Het verhaal achter een Gelders bermmonument in de nieuwe podcastserie van Omroep Gelderland

Het verhaal achter een Gelders bermmonument in de nieuwe podcastserie van Omroep Gelderland
Het verhaal achter een Gelders bermmonument in de nieuwe podcastserie van Omroep Gelderland
ARNHEM – Journalisten Lisanne van Sadelhoff en Rosanne Sies stuiten op een N-weg die berucht blijkt: er zijn hier in de loop der jaren veel doden en gewonden gevallen. Wat is er aan de hand met de N303 en de N798 tussen Ermelo en Putten? In de nieuwe podcastserie 80 kilometer per uur van Omroep Gelderland zoeken ze dit uit.
In de berm van de N303 vind je een klein monument. Het is vrij sober en gemaakt van hout, nauwelijks zichtbaar. Lisanne van Sadelhoff en Rosanne Sies ontdekken dit bermmonument en stellen de vraag: welk verhaal zit hierachter? In 80 kilometer per uur nemen zij je mee in dit verhaal.

Podcast

Op het monument aan de N303 staat ‘Randy Gerritsen’ op de inscriptie. En daaronder: ‘In heaven’. Randy stierf in 2016 op 17-jarige leeftijd.
De podcastserie 80 kilometer per uur vertelt in vijf afleveringen de zoektocht naar het verhaal van Randy. En naar dat van anderen die hier slachtoffer werden. 80 kilometer per uur blijkt een gevaarlijke snelheid. Volgens Veilig Verkeer Nederland valt een kwart van alle verkeersdoden op wegen als de N303. En in het lijstje van provincies met de dodelijkste N-wegen staat Gelderland, samen met Brabant, bovenaan. Is 80 kilometer per uur voor deze wegen eigenlijk wel de juiste snelheid?
Welk verhaal vertelt het monument ons, wat betekent het in het rouwproces van de nabestaanden en waarom is de weg zo gevaarlijk? Je hoort het vanaf 1 mei in de podcastserie 80 kilometer per uur. Iedere week verschijnt een nieuwe aflevering. Te beluisteren via gld.nl.

Docureeks

Naast de podcastserie is vanaf 7 mei ook een driedelige docureeks over bermmonumenten te zien bij Omroep Gelderland. Hierin worden de aangrijpende verhalen achter drie bermmonumenten verteld. De afleveringen zijn te bekijken via Uitzending Gemist.
De podcastserie 80 kilometer per uur is vanaf maandag 1 mei wekelijks te beluisteren via gld.nl en op 7, 14 en 21 mei kijk je naar de driedelige docureeks via gld.nl/gemist.