Voetbalherinneringen ophalen. Ben je er bij?

Voetbalherinneringen ophalen. Ben je er bij?
Voetbalherinneringen ophalen. Ben je er bij?
Samen voetbalherinneringen ophalen. Het kan bij N.E.C.. De club is in het voorjaar van 2021 gestart met 'Football Memories' onder de noemer van de Oude Bestuurskamer.
Iedere eerste woensdag van de maand krijgen ouderen de kans om samen herinneringen over N.E.C. op te halen. Net als een voetbalwedstrijd duurt de ontmoeting twee keer 45 minuten met een kwartier pauze. De Oude Bestuurskamer in het Goffertstadion is van 10.00 tot 11.45 uur de locatie waar de ouderen samenkomen.
Bart de Lange, projectleider van Football Memories is enthousiast: “Football Memories is in Verenigd Koninkrijk al jaren succesvol in strijd tegen eenzaamheid en (beginnende) dementie. De bijeenkomsten hebben als doel om het geheugen te prikkelen door herinneringen op te halen uit het rijke verleden van N.E.C.”
“We merken dat we de ouderen op een positieve manier bereiken met o.a. shirtjes, foto’s en fotoboeken. De deelnemers halen samen met vrijwilligers herinneringen op door verhalen uit het verleden te vertellen. Er ontstaan ook weer nieuwe verhalen, doordat ze elkaar meenemen in hun persoonlijke belevenissen.”
De Oude Bestuurskamer is een programma van N.E.C. Maatschappelijk, dat de maatschappelijke initiatieven van N.E.C. ondersteunt, begeleidt en initieert.
De bijeenkomsten vinden plaats op: 5 april 2023, 3 mei 2023, 7 juni 2023, 6 september 2023, 4 oktober 2023, 1 november 2023 en 6 december 2023.
Luister hier naar het gesprek op Omroep Gelderland:
GLD Helpt 29-3-23 voetbalherinnering NEC

Wil je graag samen met andere ouderen maandelijks over voetbal praten? Reageren kan hieronder.