BRONCKHORST

Wil jij rondleider in het planetarium worden?

Wil jij rondleider in het planetarium worden?
Wil jij rondleider in het planetarium worden?
Het Achterhoeks Planetarium in Toldijk is op zoek naar vrijwilligers die groepjes mensen of scholen willen rondleiden in het unieke planetarium van Henk Olthof. Het planetarium bestaat uit een replica van het Eisinga planetarium, een bol-planetarium, een sterrenkijker en een bol met de zuidelijke sterrenhemel. We zijn naarstig op zoek naar mensen die affectie hebben met astronomie of daarin opgeleid willen worden. Jaarlijks ontvangen we zo'n 2000 bezoekers en ons groepje vrijwilligers is maar klein. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met Jan Burgers, voorzitter van het bestuur van het Achterhoeks Planetarium.
Meer informatie: https://www.achterhoeksplanetarium.nl
Op vrijdag 24 februari 2023 is het Landelijke Sterrenkijkdag. Van 19:30 tot 21:30 uur is het planetarium vrij te bezoeken. Tijdens deze avond maakt u tijdens een rondleiding kennis met alle planetaria. Bij helder weer kan er ook een kijkje genomen worden door de telescoop, het bijzondere 'erfgoed' dat Henk Olthof heeft nagelaten.
Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:
Gld Helpt 24-02-2023 rondleiders achterhoeks planetarium

Heeft astronomie je belangstelling en lijkt het je leuk om rondleider te worden in het Achterhoeks planetarium? Reageren kan hieronder.