Herken je een pinner, bel dan de politie

Herken je een pinner, bel dan de politie
Herken je een pinner, bel dan de politie
NIJMEGEN - We hebben ook deze week weer gevallen van bankmedewerkerfraude. Criminelen ontfutselen weerloze mensen pas en pincode en slaan vervolgens toe bij geldautomaten. Herken je iemand, bel dan 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De verdachten hebben een zogenoemde BMF-code. Geef die code door als je een tip hebt.
Wie is deze pinner in Nijmegen?
Wie is deze pinner in Nijmegen? © politie/Bureau GLD
Deze man (hierboven) pint drie keer in Nijmegen met een pas die niet van hem is. De schade voor het slachtoffer is ruim tweeduizend euro.

Nijmegen, zaaknummer 2022436214, BMF 091

Wie is deze pinner in Arnhem?
Wie is deze pinner in Arnhem? © politie/Bureau GLD
Deze man (hierboven) pint in totaal bijna vijfduizend euro met een pas die niet van hem is. Het slachtoffer moest de bankpas doorknippen en in een envelop doen. Kort nadat de pas werd opgehaald, werd er al gepind in Arnhem.

Arnhem, zaaknummer 2022449835, BMF 092

Weet je wie deze man is? Bel dan de politie.
Weet je wie deze man is? Bel dan de politie. © politie/Bureau GLD
En in Nijmegen was het nog een keer raak. Dit keer bij een oudere dame die dementerend is. De bankpas en pinpas waren aan de verdachte (hierboven) meegegeven en niet veel later verdween duizend euro van de rekening van het slachtoffer bij een pinautomaat. De verdachte betaalde ook in een winkel met de pas van de vrouw.

Nijmegen, zaaknummer 2022456930, BMF 093

Wie is deze man die toesloeg in Huissen?
Wie is deze man die toesloeg in Huissen? © politie/Bureau GLD
Deze man (hierboven) pint in Huissen enkele duizenden euro’s. De paseigenaar tuinde in een smoes en gaf zijn bankpas en pincode af. De jongeman haalde de spullen op en pinde ermee. Het slachtoffer liet zijn pas blokkeren, maar toen was er al geld van de rekening gehaald. Saillant detail: de verdachte werd na het pinnen aangesproken door een man die de zaak niet helemaal vertrouwde. De verdachte zette het toen een lopen.
Huissen, zaaknummer 2022475328, BMF 094
Iemand herkend? Bel de gratis tiplijn van de politie (0800-6070) of bel bel Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Het is van belang dat je het zaaknummer en/of de BMF-code doorgeeft.
Je mag ook dit tipformulier invullen.
Pinners gezocht