Korte film - SYNCHROON

Korte film SYNCHROON
Korte film SYNCHROON
In de film SYNCHROON van de Gelderse maker Sophie van Bree volgen we hoe haar eigen oma omgaat met het verlies van haar man, Sophie's opa. Hoe verwerkt ze dit? Welke gedachten gaan er door je heen vlak nadat je partner, met wie je 60 jaar samen was, komt te overlijden?
Rouw is de prijs die je betaalt voor de liefde. Dat wetende, neemt Sophie van Bree de kijker mee in haar zoektocht naar antwoorden over haar familie, over de liefde van haar grootouders en het geheim van de liefde.
Haar opa is een bijzondere man die de familie bij elkaar houdt, een echte verbinder. Wat gebeurt er als hij er niet meer is? Hoe wordt dat gat opgevuld? En nog belangrijker: wat doet haar oma om de leegte in haar leven op te vullen als ze na zoveel jaar samen in haar eentje verder moet? Aan de hand van persoonlijke gesprekken met haar oma probeert Sophie te achterhalen wat het verlies van haar geliefde met haar doet en wat haar opa zo’n bijzonder mens maakte.
In mei 2021 won Van Bree de Gelderland Film Pitch 3, een wedstrijd voor filmmakers van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, met haar filmplan voor SYNCHROON. “Het is een film waarin ik heel dichtbij moest komen om het verdriet en het rouwproces van mijn oma in beeld te brengen,” zegt filmmaker Van Bree. “Maar ik merkte tijdens het maken dat ik ook wat te verwerken had.” De kwetsbare momenten van haar oma worden mooi in beeld gebracht en eer aan gedaan zoals weinigen dat kunnen.
SYNCHROON is op zaterdag 26 november te zien op TV Gelderland tijdens Het weekend van de korte film.