'Ik heb u 50 euro gegeven, hoor. Echt wel'

Vrouwen gezocht na wisseltrucs in winkels.
Vrouwen gezocht na wisseltrucs in winkels. © politie/Bureau GLD
PUTTEN - De politie onderzoekt twee wisseltrucs in winkels, in Putten en Voorthuizen. Mocht je iemand herkennen, bel dan de politie.
In Putten gaat het om een vrouw in een dierenwinkel aan de Kerkstraat. De vrouw doet alsof ze wil betalen met een biljet van 50 euro, maar doet dat niet. Intussen wordt de caissière in verwarring gebracht en trapt ze erin. Ze geeft wisselgeld terug in de overtuiging dat de klant haar 50 euro heeft gegeven.
Diezelfde truc hanteert een vrouw een dag later in Voorthuizen. De ‘klant’ kletst en lacht met de medewerkster en stopt snel de 50 euro terug in haar tas en pakt het wisselgeld.
De vrouwen opereren zo geraffineerd dat de politie ervan uitgaat dat de twee dit vaker hebben gedaan.
De tekst gaat verder onder de beelden.
Wisseltruc in winkels
Winkeliers in Voorthuizen waarschuwden elkaar op de dag dat de vrouw in het dorp actief was.

Rondtrekkende bendes

Volgens een woordvoerder van de politie hebben we in Putten en Voorthuizen te maken met rondtrekkende bendes. Ze hebben geen vaste woon- of verblijfplaats hier.
Herken je iemand op de beelden, waarschuw dan de politie op 0800-6070 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem als je niet wilt zeggen wie je bent: 0800-7000. Reageer je op Putten, dan is het zaaknummer 2022399441. Voorthuizen heeft het zaaknummer 2022445063.
Je mag ook op de site van de politie een tipformulier invullen, voor Putten klik hier en voor Voorthuizen hier.