Overvaller wil geld en telefoon maar dat vindt de hond niet goed

De plek waar de hond in het been beet van de overvaller.
De plek waar de hond in het been beet van de overvaller. © Bureau GLD
ZUTPHEN - Een hond voorkomt dat zijn baasje wordt beroofd. Het dier bijt de aanvaller in zijn been en die slaat daarop op de vlucht. De politie hoopt dat jij meer weet en kunt helpen de dader te vinden.
Het slachtoffer is een 23-jarige man die dagelijks zijn hond uitlaat in het Vogelpark in Zutphen. Zo ook op 25 oktober om elf uur ’s avonds.
Opeens komt een jongeman uit de bosjes tevoorschijn. Hij wil geld van het slachtoffer en zijn mobiele telefoon. Maar de hond is het er niet mee eens en zet zijn tanden in het been van de overvaller.
De tekst gaat onder de video verder.
Politie zoekt overvaller die werd gebeten door een hond
De overvaller is gevlucht in de richting van de Coehoornsingel. De politie hoopt dat mensen camerabeelden hebben waar de man mogelijk op staat. “Hij had een beenwond, dat moet mensen zijn opgevallen”, zegt een politiewoordvoerster.
Het gaat om een jongen van rond de 17 jaar, hij is ongeveer 1 meter 80 lang, met een lichtgetinte huidskleur en lang donker haar. Hij droeg donkere kleding.
Weet jij over wie we het hebben, aarzel dan niet en bel de politie op 0800-6070. Wil je je naam niet zeggen, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld het zaaknummer 2022495613.
Liever een formulier ingevuld, dat kan hier.