Politie zoekt verdachte na ontploft drugslab in Beesd

De brand in Beesd was enorm.
De brand in Beesd was enorm. © Omroep Gelderland/Bureau GLD
BEESD - We hebben allemaal de beelden gezien van een ketel die in Beesd door een ontploffing metershoog de lucht in gaat. Niet alle verdachten achter het ontplofte drugslab zijn gevonden. De politie vraagt nu om jouw hulp.
Het gebeurde op donderdag 28 juli. Een ketel waarin synthetische drugs werden gemaakt explodeerde en ging door het dak van een loods op een bedrijventerrein in Beesd. Er woedde een enorme brand.
Bij de bestrijding van de brand waren zo’n tweehonderd hulpverleners betrokken.
Vanwege de enorme rookontwikkeling werd een NL-Alert afgegeven en de snelweg A2 was tijdelijk afgesloten.
De tekst gaat onder de beelden verder.
Verdachte gezocht na explosie drugslab
De politie sprak met getuigen. Daaruit komt naar voren dat twee mannen kort na de explosie bij de loods zijn vertrokken in een witte bestelbus.

Man met tatoeages

De wagen en een van de verdachten zijn vermoedelijk bekend. Een politiewoordvoerder: "We zijn nog op zoek naar de tweede man. Hij is 1 meter 80 lang, heeft een lichte huidskleur en een gespierd lichaam met tatoeages op armen en borst. Hij droeg die dag een wit hemd.”
Kun je de politie helpen deze verdachte te vinden, aarzel dan niet en neem contact op. Wil je niet zeggen wie je bent, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Maar je mag ook gewoon de tiplijn bellen op 0800-6070 of dit tipformulier invullen.
Het zaaknummer dat bij de ontplofte ketel in Beesd hoort is 2022344538.