Brandwonden voor bewoner na inbraak in schuur, politie hoopt op beelden

De bewoner raakte door het vuur voor 25 procent verbrand.
De bewoner raakte door het vuur voor 25 procent verbrand. © Persbureau Heitink/Bureau GLD
WESTERVOORT - In Westervoort heeft een bewoner van de Bergse Maat ernstige brandwonden opgelopen na een inbraak in zijn schuur.
De dader(s) probeerde(n) eerst in te breken in het huis, ging(en) daarna naar de schuur waar brand uitbrak. Of het brandstichting is, wordt nog onderzocht.
De man werd zondag 16 oktober ruim na middernacht wakker, omdat de hond aansloeg. In de schuur brandde licht en dat vond de man vreemd. De schuurdeur stond open, terwijl de bewoner er zeker van was dat die op slot zat.

Slachtoffer ligt in brandwondencentrum

Hij ging de schuur in en werd verrast door een vlammenzee. Hij wist zijn zoon nog wakker te maken en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer ligt inmiddels in het brandwondencentrum in Beverwijk. Een kwart van zijn huid is verbrand.
De tekst gaat verder onder de video.
Man zwaargewond na brand in schuur
Onderzoek heeft uitgewezen dat de dader(s) probeerde(n) in te breken in de woning, waarna de schuur onder handen is genomen.

Mogelijk kortsluiting

Op sociale media circuleert het verhaal dat een inbreker een scooter wilde stelen en kortsluiting veroorzaakte door de draden verkeerd met elkaar te verbinden. De politie onderzoekt dit.
Ze hoopt op camerabeelden uit de omgeving van de Bergse Maat op 16 oktober, rond 1.00 uur. Ook spreekt ze graag mensen die rond dat tijdstip in de buurt waren en mogelijk iets hebben gezien of gehoord.
Ga naar de website van de politie en vul het tipformulier in. Liever iemand aan de lijn, bel dan de politie op 0800-6070. Je mag ook Meld Misdaad Anoniem bellen (0800-7000) als je niet wilt zeggen wie je bent. Zaaknummer: 2022478812.