Politie rolt drugslab op, maar heeft nog vragen aan jou

Aanhoudingen na oprollen van dit drugslab, maar de politie heeft nog vragen.
Aanhoudingen na oprollen van dit drugslab, maar de politie heeft nog vragen. © Persbureau Heitink/Bureau GLD
NIJKERK - De politie heeft op 11 oktober in een loods aan de Prinsenweg in Nijkerk een drugslab opgerold na een inval. Ze hield 8 mannen en 2 vrouwen aan en nam goederen en chemische stoffen in beslag. Zaak opgelost, zou je zeggen maar toch heeft de politie jouw hulp nodig.
De politie spreekt graag met omwonenden en mogelijke getuigen. Was je de afgelopen tijd in de buurt van de Prinsenweg en vielen je dingen op? Zag je in jouw ogen verdachte voertuigen of personen? Heb je camerabeelden waar iets vreemds op staat? De politie hoort het graag.
Drugslabs zijn levensgevaarlijk. "Het maken van drugs is een chemisch proces. Afval blijft over en dat is puur vergif", zegt Sven Strijbosch van de politie. "Dat afval wordt vaak zomaar ergens gedumpt, in de natuur, woonwijken. Dieren gaan er dood van. En het komt ook terecht in ons eten of drinken."
Om maar te zwijgen van het explosie- en brandgevaar in drugslabs.
Kun je de politie meer vertellen over het drugslab in Nijkerk maar wil je liever niet zeggen wie je bent, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Natuurlijk mag je ook de gratis tiplijn van de politie bellen op 0800-6070. Vermeld het zaaknummer 2022468503.
Liever een tipformulier ingevuld? Klik dan hier.
Politie zit met vragen na oprollen drugslab