Iemand aan de deur en leeg is je bankrekening

We zoeken weer pinners.
We zoeken weer pinners. © politie/Bureau GLD
HUISSEN - We laten weer foto's zien van verdachten die bezig zijn met bankmedewerkerfraude. Weerloze ouderen trappen in de telefoontjes die ze krijgen, omdat de mensen aan de lijn geloofwaardig overkomen. Maar ze ontfutselen op die manier bankpassen en pincodes.
De politie zoekt deze pinner.
De politie zoekt deze pinner. © politie/Bureau GLD
De politie zoekt onder meer deze man, hij sloeg toe in Huissen. Hij nam geld op met de bankpas van zijn slachtoffer. Goed is te zien dat de man op zijn linkerarm een grote tatoeage heeft.

Huissen, verdachte GLD - P075, zaaknummer 2022276925.

Wie is dit?
Wie is dit? © politie/Bureau GLD
Deze man pint in Bemmel bijna 2000 euro met een pas die niet van hem is. De bankpas is van een vrouw die kort daarvoor haar bankpas meegeeft na een telefoontje.

Bemmel, verdachte GLD - P076, zaaknummer 2022313440.

Deze pinner slaat twee keer toe.
Deze pinner slaat twee keer toe. © politie/Bureau GLD
En wie herkent deze man? Hij pint in Zutphen met een pas die niet van hem is en dupeert zijn slachtoffer voor ruim duizend euro. En hij doet dit later in een ander geval nog een keer en haalt dan bijna drieduizend euro op. Hij pint niet alleen in Zutphen maar slaat ook zijn slag bij een supermarkt in Deventer.

Zutphen, verdachte GLD - P078, zaaknummer 2022350009.

De politie benadrukt dat banken nooit mensen langs sturen om bankpassen op te halen. Passen opsturen vraagt de bank ook niet. Krijg je die vraag wel, dan heb je met een oplichter te maken.
Herken je iemand, bel dan de tiplijn van de politie via 0800-6070 of meld je op 0800-7000, dat is Meld Misdaad Anoniem. Liever een tipformulier ingevuld? Ga dan naar dit formulier op de site van de politie.