Klaas Drupsteen ontdekt wat waarheid is in nieuw tv-programma

Klaas Drupsteen met Gerald Roethof
Klaas Drupsteen met Gerald Roethof
In het nieuwe tv-programma Op Weg naar Waarheid probeert presentator Klaas Drupsteen al wandelend samen met negen bekende (oud-)Gelderlanders dichter bij het mysterie van de waarheid te komen. Vanaf 2 oktober te zien op TV Gelderland.
Tijdens het wandelen gaat Klaas met zijn gasten in gesprek over hun leven en het geheim van de waarheid. Wat is waarheid; bestaat ze eigenlijk wel en hoe vind je haar dan? De serie is een vervolg op de serie Op Weg naar Wijsheid.

Fascinatie

Klaas: “Ik ben gefascineerd door de waarheid en hoe we met haar omgaan. Het lijkt alsof er wereldwijd steeds meer discussie komt over wat waar is en wat fake. Veel mensen lijken hun eigen waarheid te hebben gevonden en de tolerantie voor denkbeelden van anderen neemt af. Dus de waarheid wordt betwist, maar misschien is dat ook wel begrijpelijk, want bestaat ze wel? En, zo ja, wanneer weet je of je haar gevonden hebt?”

De gasten

Klaas en de bekende (oud-)Gelderlanders lopen het Gelderse deel van het Trekvogelpad; het langste natuurpad van Nederland dat van Bergen aan Zee naar Enschede loopt. De route doorkruist Gelderland van Wageningen tot Eibergen.
In de eerste aflevering wandelt Klaas met advocaat Gerald Roethof. Hij verdedigde Jos B. in de zaak Nicky Verstappen en is de advocaat van Moreno B., de moordenaar van advocaat Derk Wiersum. Volgens Roethof is het in zijn werk niet altijd nodig de waarheid te kennen. Hij vertelt wat kritiek met hem doet, dat hij best wat meer complimentjes had gewild in zijn jeugd en ook dat niemand die een-op-een met hem spreekt hem een nare man vindt.
In de andere afleveringen wandelt Klaas onder andere met singer-songwriter Marike Jager, schrijver Marion Bloem, journalist Sinan Can, historicus Maarten van Rossem en sterrenkundige Heino Falcke.
Op Weg naar Waarheid is vanaf 2 oktober iedere zondag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist.