GLD doc - Samen

Still uit de documentaire 'Samen'
Still uit de documentaire 'Samen'
Tyson verloor zijn beste vriend Sam (20) aan zelfmoord. Sam had de ongelofelijke kracht om mensen (vooral zijn vrienden) samen te brengen en laat na zijn overlijden een grote vriendengroep achter. ‘Samen’ laat op intieme wijze zien hoe jongeren omgaan met het verlies van een goede vriend.
Sam was een enorme lieve zorgzame jongen. Echter paste Sam niet in de huidige maatschappij. Hij kampte namelijk sinds zijn tienerjaren met een depressie, verslaving en later ook psychosegevoeligheid. Hij ging van instelling naar instelling in de hoop beter te worden en zijn leven te herpakken. Op zijn twintigste werden zijn problemen zo groot dat er kortsluiting ontstond in zijn hoofd, waardoor hij suïcide pleegde.
In de documentaire Samen zie je de diverse vriendengroep van Sam. Wat deed deze enorme gebeurtenis met hen en hoe kijken ze er twee jaar later op terug? De documentaire vertoont het rouwproces van een jongvolwassen vriendengroep. Tyson was de beste vriend van Sam en kent zijn vrienden ook goed, hierdoor weet de documentaire een diepte en emotie te bereiken die je niet snel van jongeren te zien krijgt.
Met Samen willen we het taboe rondom depressie en suïcide doorbreken. Zodat er nog meer openlijk over wordt gepraat. Daarbij is Samen een enorme steun aan alle nabestaanden die hun vriend(in), kind, partner of familielid hebben verloren.
De documentaire Samen is op vrijdag 9 september om 17.00 uur te zien via Uitzending Gemist.