Blauwe plekken en tanden los in de mond, politie zoekt kopschopper

Deze twee mannen worden gezocht na een mishandeling in Nijmegen.
Deze twee mannen worden gezocht na een mishandeling in Nijmegen. © politie/Bureau GLD
NIJMEGEN - Uitgaansgeweld in de binnenstad van Nijmegen. Een man en een vrouw zijn mishandeld. De vrouw werd tegen haar hoofd geschopt terwijl ze weerloos op de grond lag.
De politie is op zoek naar twee verdachten.
Het gebeurde op 6 juni, op de Molenstraat in het centrum. De man en de vrouw passeerden een groepje. Die mannen waren luidruchtig en scholden het stel uit. Toen een van hen daar iets van zei gingen twee mannen uit het groepje tot actie over. De man werd geschopt en geslagen en viel. De vriendin wilde ingrijpen, maar ook zij belandde op de grond. Iemand schopte de vrouw tegen haar hoofd.
De tekst gaat verder onder de video.
Wie zijn deze twee jonge mannen?
Beide slachtoffers gingen in een ambulance naar het ziekenhuis. Ze kwamen er met onder meer blauwe plekken nog genadig vanaf al moest een van hen ook naar de tandarts vanwege loszittende tanden.

Getuige in achtervolging

Een getuige ging de mannen, die er na de mishandeling vandoor waren gegaan, achterna. Ze renden weg in de richting van Plein 44. Ter hoogte van de Ridderstraat stapten ze een lage, grijze personenauto. De bestuurder verdween via de Voerweg.
Iets opmerkelijks merkt de politie nog op. Na de afranseling had een van de slachtoffers een horloge in de hand, de politie wil graag weten ‘van wie dat uurwerk is’.
Van de twee verdachten vermoedt de politie dat ze ongeveer 20 jaar oud zijn. Ze hadden blonde haren en hebben een lichte huidskleur. Ze droegen op het moment van de confrontatie beiden een zwart T-shirt met glitters.
Weet je over wie we het hebben, herken je het horloge, bel dan 0800-6070 of (als je anoniem wilt blijven) 0800-7000. Zaaknummer: 2022250358.
Uiteraard mag je ook een tipformulier invullen bij de politie. Klik dan hier.