GLD doc - Op weg naar de toekomst

GLD doc - Op weg naar de toekomst
GLD doc - Op weg naar de toekomst
In 1971, een halve eeuw geleden, richtte Ton Wiggers in Arnhem balletgezelschap Introdans op. Ter ere van dit gouden jubileum en zijn afscheid na 50 jaar volgde Inge Theunissen hem gedurende zijn laatste jaar als directeur.
Wat kenmerkt de mens die 50 jaar lang onverwoestbaar vasthoudt aan zijn missie: dans toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen? En ook: hoe kijkt hij naar de toekomst? De documentaire Op weg naar de toekomst vertelt het verhaal van een bevlogen vasthoudende pionier.
Ton Wiggers volgde zelf de toneeldans- en de docentenopleiding aan de Arnhemse Dansacademie. Hij zag veel studenten na hun dansstudie vertrekken naar de Randstad, omdat er in onze regio geen werk voor hen was. Samen met Hans Focking, die in Arnhem een eigen theaterbureau heeft, richt hij in 1971 balletwerkgroep Studio L.P. op, voorloper van Introdans.
De danskunstenaars van Introdans staan op wereldberoemde podia. Ze zijn afkomstig uit de hele wereld en presenteren waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Ze willen dans in de ruimste zin van het woord onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek.
Op weg naar de toekomst is op 5 en 12 juli in twee delen om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist of bekijk de video's hieronder.

Deel 1:

GLD doc - Op weg naar de toekomst - Deel 1

Deel 2:

GLD doc - Op weg naar de toekomst - Deel 2