Autodieven krijgen dure Audi open met een kastje

De politie onderzoekt de diefstal van een Audi RS3 Sportback in Nijmegen.
De politie onderzoekt de diefstal van een Audi RS3 Sportback in Nijmegen. © politie/Bureau GLD
NIJMEGEN - De politie in Nijmegen onderzoekt de diefstal van dure zwarte Audi RS3 Sportback. Die verdween in de avond van 27 maart aan de Koninginnelaan.
Uit beelden blijkt dat twee mannen de wagen weten te stelen door middel van een kastje. Een van hen gaat bij de Audi staan, de andere naar de voordeur van de woning.
De man bij de voordeur houdt het kastje omhoog en beweegt dat. Vrijwel meteen gaat het slot van de wagen af. Niet veel later start de auto en als de verdachte dat hoort, zet hij het op een lopen. Zijn compagnon rijdt in de dure auto weg.
De tekst gaat onder de beelden verder.
Audi gestolen met truc
Je kunt een dergelijke diefstal voorkomen. Bewaar de autosleutel niet in de buurt van de voordeur en doe die sleutel ook in een metalen kistje. Het signaal kan daardoor niet worden opgepikt. Je kunt het systeem ook laten blokkeren door jouw dealer.

Kentekenplaten gevonden in België

De kentekenplaten van de Audi RS3 Sportback zijn op 31 maart, enkele dagen na de diefstal, over de grens gevonden in België. De auto is daarentegen onvindbaar.
De nieuwprijs van een Audi RS3 Sportback begint bij ruim 92.000 euro.
Als je weet wie deze mannen zijn of waar de Audi is gebleven, bel dan 0800-6070 dat is de gratis tiplijn van de politie. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, als je niet wilt zeggen wie je bent. Geef het zaaknummer 2022135220 door.
Uiteraard mag je ook een tipformulier invullen op de website van de politie.