Wie komt het verst op een 9 euro-kaartje in Duitsland?

Hoe ver kom je in Duitsland op een treinkaartje van 9 euro?
Hoe ver kom je in Duitsland op een treinkaartje van 9 euro? © Omroep Gelderland
Voor 9 euro kun je deze zomer een maand lang door Duitsland reizen met het openbaar vervoer. Dat klinkt voordelig, maar wat valt er uit deze aanbieding te halen voor inwoners van Gelderland? We nemen de proef op de som.
Twee teams van Omroep Gelderland-verslaggevers gaan de strijd aan om binnen zes uur vanuit onze provincie zo ver mogelijk Duitsland in te geraken, met de kanttekening dat deze aanbieding níet geldt voor de sneltreinen en ICE’s.
Team 1 bestaat uit verslaggevers Hylke en Joris, in team 2 zitten Roos, Tristan en Stefanie. Om 6.45 uur verzamelen vier van de vijf deelnemers zich op station Arnhem Centraal, van waaruit de race kan beginnen. Vanaf station Zevenaar - waar niet alleen de ICE stopt, maar ook de regionale RE-trein - zijn de teams echt compleet.

Eruit in Duisburg

Hylke en Joris besluiten in Duisburg uit te stappen en daar in een nieuwe trein te stappen. Het plan was naar Bonn te gaan, maar Joris werpt Koblenz op als optie. Wat kiezen ze?
Het tweede team blijft rustig zitten en rijdt door tot Düsseldorf, de eindhalte van het traject. Daar aangekomen moeten ze even overleggen: reizen ze richting München, Essen, Dortmund of Hamburg? Ze maken hun keuze, maar zien vervolgens dat hun trein vertraging heeft.
Bekijk hier de complete video van de race:
Wie komt het verst op een 9 euro-kaartje in Duitsland?