Onderdelen van BMW's weg na inbraken

BMW's gestript door inbrekers.
BMW's gestript door inbrekers. © politie/Bureau GLD
HOEVELAKEN - Op de Noord-Veluwe zijn auto-inbrekers actief. We laten beelden zien uit Harderwijk, Hoevelaken en Ermelo. Het gaat in alle gevallen om een BMW.
In Harderwijk neemt een man op 23 februari een kijkje bij een geparkeerde auto op de Vanenburgerhout, de wagen staat op de oprit.
En in Hoevelaken heeft een onbekende man het voorzien op een BMW aan de Dr. F.W. Klaarenbeeksingel. Het is twee dagen na de auto-inbraak in Harderwijk. De man gaat met een volle tas weg, waaronder het stuur van de auto.

Speciale folie om ruit kapot te maken

Op de Tijmlaan in Ermelo, het is 10 maart, lopen twee mannen rond. Ze drukken met een folie een ruit kapot. Ze gaan ervandoor met verschillende onderdelen van de auto.
Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.
Auto's gestript in Ermelo, Hoevelaken en Harderwijk
"De onderdelen worden op de zwarte markt verkocht", zegt een politiewoordvoerder. "Nu waren de eigenaren van BMW’s de klos, maar we zien dat het ook voorkomt bij andere merken."
Hij benadrukt dat zijn collega’s niet weten of het in deze gevallen om dezelfde daders gaat.
De totale schade loopt in de duizenden euro’s.
Iets gehoord of gezien? Aarzel niet en bel de gratis tiplijn van de politie: 0800-6070. Wil je niet zeggen wie je bent, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Je mag als zaaknummers 2022093270, 2022094040 en/of 2022105628 doorgeven.
Er is uiteraard ook een tipformulier en dat vind je hier.