Kaalgeplukt, omdat je dacht dat het de bank was

Wie zien we hier pinnen?
Wie zien we hier pinnen? © politie/Bureau GLD
WAGENINGEN - We hebben weer enkele gevallen van bankmedewerkerfraude voor je. Criminelen sloegen in dit geval vier keer toe.
Het slachtoffer van een zaak in Wageningen dacht een appje van zijn dochter te hebben gekregen. Ze vroeg om geld. De vader maakte het bedrag over. De oplichting werd ontdekt, en de betaling werd teruggedraaid.
Daarmee stopte het helaas niet. Een dag later belde iemand de man op en zei van de bank te zijn. Deze oplichter was zogenaamd op de hoogte van de oplichting en vertelde dat de bankpas vervangen moesten worden.
De bankpas, creditcard en pincodes werden opgehaald waarna de rekeningen van het slachtoffer in Wageningen werden geplunderd. Criminelen pinden in Wageningen, Alphen aan den Rijn en bij een winkel in Amsterdam.
De pinner in Wageningen.
De pinner in Wageningen. © politie/Bureau GLD

Wageningen. Zaaknummer: 2021531865.

Ook iemand uit Gorssel kreeg een belletje. De persoon aan de andere kant van de lijn deed zich voor als bankmedewerker. Nadat bankpas en pincode waren opgehaald sloeg de pinner vier keer toe in Gorssel.
De pinner in Gorssel.
De pinner in Gorssel. © politie/Bureau GLD

Gorssel. Zaaknummer: 2022030066.

In Arnhem vertelde een oplichter een inwoner een smoes, er zou een virus op de bankrekening. Iemand kwam aan de deur om bij het slachtoffer thuis het virus verwijderen. Wel moesten bankpas en pincode worden afgeven. Niet veel later verdwenen duizenden euro’s van de rekening van het slachtoffer in Arnhem.

De bank belt je niet

In alle gevallen geldt: de bank zal nooit jouw bankpas (laten) ophalen of om jouw pincode vragen.
Kun je de politie helpen deze pinners te vinden? Bel dan 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. Geef het betreffende zaaknummer door. Uiteraard mag je ook online tippen, klik dan op deze link.