Pinnen met de pas van een ander, wie zien we hier?

Wie zijn deze pinners?
Wie zijn deze pinners? © politie/Bureau GLD
ARNHEM - De politie hoopt dat je iemand herkent die we hieronder laten zien. Het zijn pinners die geld stelen van anderen.
Deze man pint in drie plaatsen, namelijk in Duiven, Westervoort en Arnhem. Ook hier werd het slachtoffer, dit maal uit Elspeet, gebeld door iemand van de bank en werden de pincode, bankpas en e-reader opgehaald. Het slachtoffer is duizenden euro’s kwijt.
Zaaknummer: 2022019666 Elspeet/Duiven
Wie is deze pinner?
Wie is deze pinner? © politie/Bureau GLD
Een slachtoffer in Elst moest van de bankmedewerker die belde inloggen op zijn computer. Daarna kwam iemand bij het slachtoffer de pas ophalen. Diezelfde dag pinde deze man duizenden euro’s.
Zaaknummer: 2022074760 Elst/Arnhem
Wie is deze pinner?
Wie is deze pinner? © politie/Bureau GLD
In Arnhem pint deze man met een pas van iemand uit Eerbeek. Het slachtoffer kreeg een telefoontje van iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De oplichter kwam langs bij de woning om de bankpas en de pincode op te halen.
Zaaknummer: 2021500247 Eerbeek/Arnhem
Wie is deze [pinner in Arnhem?
Wie is deze [pinner in Arnhem? © politie/Bureau GLD
Politie en banken blijven het zeggen: de bank zal nooit jouw bankpas ophalen of vragen naar jouw pincode. Word je gebeld door iemand die zegt dat er iets met je rekening aan de hand is: hang op en bel zelf de bank.
Heb je een van de mensen herkend die we laten zien? Bel 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. Je mag ook een tipformulier invullen op de site van de politie. Geef het zaaknummer door van de betreffende foto.
Hieronder het fragment in Bureau GLD:
Pinners trekken rekeningen leeg