Bankpas gegeven aan vreemde, weg geld

De politie zoekt weer foute pinners.
De politie zoekt weer foute pinners. © politie/Bureau GLD
BENNEKOM - De politie zoekt ook deze week weer personen die geld uit geldautomaten halen met de bankpas van een ander. De slachtoffers hebben niet in de gaten dat ze worden opgelicht door bankmedewerkerfraudeurs. Herken je iemand op de beelden die we laten zien, waarschuw dan de politie.
De gezochte man in Wageningen.
De gezochte man in Wageningen. © politie/Bureau GLD
In Wageningen loopt een man de hal binnen van een appartementencomplex. Hij komt een bankpas ophalen, omdat er iets met de rekening aan de hand is van de rekeninghouder die er woont. Even later zien we dezelfde man pinnen bij een supermarkt in Bennekom.

Wageningen/Bennekom, zaaknummer: 2022010948.

De gezochte pinner in Oosterbeek.
De gezochte pinner in Oosterbeek. © politie/Bureau GLD
In Oosterbeek moet het slachtoffer dat tuint in de smoes van de 'bankmedewerker' zijn bankpasje en digipas in een envelop doen, waarna die worden opgehaald. Maar met de pas en de rekening van de Oosterbeker is niets mis. In Arnhem slaan de criminelen toe bij een geldautomaat en bij twee restaurants.

Oosterbeek/Arnhem, zaaknummer: 2022012455.

Deze pinner wordt gezocht in Emst.
Deze pinner wordt gezocht in Emst. © politie/Bureau GLD
In Emst pint deze man enkele duizenden euro’s. Het slachtoffer kreeg een telefoontje. De persoon aan de andere kant van de lijn zei van de bank te zijn en er was geld van de rekening gehaald. Natuurlijk was dat niet zo, maar het kwaad was al geschied. Bankpas en pincode worden opgehaald en vervolgens verdwijnt veel geld in de zakken van deze pinner.

Emst, zaaknummer: 2022028136.

Deze man haalt in Randwijk de bankpas en pincode van het slachtoffer op. Diezelfde dag pint hij ermee in Renkum. De rekeninghouder raakt zo enkele

Bel de politie

In alle gevallen geldt: herken je iemand, bel dan de gratis tiplijn van de politie op 0800-6070. Je mag ook Meld Misdaad Anoniem bellen als je niet wilt zeggen wie je bent: 0800-7000. Geef ook het zaaknummer door dat bij de betreffende bankmedewerkerfraude hoort.
Het invullen van een tipformulier mag uiteraard ook, klik dan hier.
Bekijk hieronder het fragment uit de televisie-uitzending.
Wie zijn deze pinners?