Museum De Bastei in Nijmegen is leerzaam voor jong en oud

Jochem bij De Bastei
Jochem bij De Bastei
In De Gulden Gelderlander verrast presentator Jochem van Gelder Gelderlanders met een Gulden Gelderlander. Nieuw dit seizoen is dat Jochem langsgaat bij organisaties en stichtingen.
Jochem bezoekt initiatieven van Gelderlanders die (grotendeels) afhankelijk zijn van vrijwilligers, om zo het belang van deze vrijwilligers te tonen. Neem een kijkje bij deze organisaties of stichtingen en ontdek de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk. Deze week gaat Jochem langs bij De Bastei in Nijmegen.

De Bastei

Sinds 2018 is De Bastei het museum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waalkade in Nijmegen. Het centrum geeft een overzicht van de verbinding tussen de stad en de rivier de Waal door de eeuwen heen. Hier raak je het verleden aan en ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. Leuk en leerzaam voor de grote en kleine onderzoekers. Beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt! Dit door middel van educatie en een prachtige natuurhistorische collectie. Meer info over De Bastei vind je op debastei.nl.
Bekijk de aflevering van De Gulden Gelderlander met De Bastei op zaterdag 9 april vanaf 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist.