Pakketje opgehaald, slachtoffer weet van niets

De politie zoekt deze jongeman vanwege een pakketje.
De politie zoekt deze jongeman vanwege een pakketje. © politie/Bureau GLD
NIJKERK - Een vrouw (50) ontdekt dat een onbekende haar gegevens heeft misbruikt om schoenen en handschoenen te bestellen bij een webshop. Ze probeert de transactie tegen te houden maar de spullen zijn al opgehaald. De politie wil graag weten door wie.
Er zijn beelden, de tekst gaat eronder verder.
Account gehackt, pakketje opgehaald
De politie is op zoek naar een jongeman. Hij is aan de Frieswijkstraat in Nijkerk uit een grijze Audi gestapt. Hij loopt naar een afhaalpunt van PostNL om een pakketje op te halen. Hij draagt een jas van vermoedelijk het merk Canada Goose
Uit onderzoek komt naar voren dat de Audi afkomstig is uit Overijssel.

Wat kun je doen als het jou overkomt?

  • Doe altijd aangifte bij de politie en bel 0900-8844.
  • Meld het bij jouw bank of creditcardmaatschappij als je vermoedt dat je slachtoffer bent van identiteitsfraude. Ook kun je uit voorzorg bankpasjes en creditcards blokkeren en nagaan of ongebruikelijke transacties hebben plaatsgevonden.
  • Bewaar mails en kopieën van correspondentie met bedrijven en instellingen; daar kun je later op terugvallen bij problemen na transacties.
  • Meld oplichting ook bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI), dat kan via deze link.
  • Word je op de huid gezeten door een incassobureau of deurwaarder? Meld hem of haar dat je een melding bij het CMI hebt gedaan of dat je aangifte deed van oplichting bij de politie. Geef een kopie van die aangifte als bewijs.
Kun je de politie helpen de zaak rond het pakketje op te lossen? Bel dan 0800-6070 of (anoniem) 0800-7000. Het zaaknummer is 2021564459. Je mag ook een tipformulier invullen op de site van de politie.