Voor duizenden euro’s de boot in: bankfraude schering en inslag

Voor duizenden euro’s gepind bij een bouwmarkt in Arnhem, een slachtoffer in Nijkerk en gepind bij een tankstation, een supermarkt en een boekwinkel. De politie toont in Bureau GLD drie daders van bankfraude.
In alle drie de verhalen deed iemand zich voor als medewerker van een bank, ze vertelden dat er iets mis was met de bankrekening of er een vreemde transactie plaats had gevonden. Oplichting met als doel om de pas en de code van iemand in bezit te krijgen.
In deze video vertelt de politie over de zaken én tips hoe je bankfraude kan voorkomen:
Voor duizenden euro’s de boot in: bankfraude schering en inslag
De politie zegt dat dit soort fraudes in netwerken gebeuren: je hebt meerdere mensen nodig voor een geslaagde oplichting. Banken drukken op het hart dat ze nooit om een pincode vragen én die ook niet ophalen.
Voor de vaker oudere slachtoffers is het een pijnlijke ervaring. Ze hebben een flinke deuk in het zelfvertrouwen en een lege bankrekening. “Dat kan grote gevolgen hebben, mensen kunnen hun dagelijkse boodschappen niet meer doen of lopen betaalachterstanden op”, aldus een woordvoerder.
Weet u wie deze daders zijn? Tips kunnen door worden gegeven via 0800-6070, of anoniem via 0800-7000. Ook kun je het tipformulier invullen.