Mannen stelen aanhangers met steigermateriaal

De politie zoekt verdachten die aanhangwagens hebben gestolen.
De politie zoekt verdachten die aanhangwagens hebben gestolen. © politie/Bureau GLD
EDE - Mannen stelen aanhangers. De politie gaat ervan uit dat het om dezelfde daders gaat. We tonen beelden uit Ede, Scherpenzeel en Nijkerk.
Dit bestelbusje rijdt naar een bedrijf in Ede. Het busje wordt geparkeerd en twee mannen stappen uit. De mannen zijn even bezig met het hek, maar uiteindelijk krijgen ze het open. Ze koppelen een aanhanger met steigermateriaal aan hun bestelbus. Als ze klaar zijn, gaan ze weg.
Deze zaak heeft als zaaknummer: 2022016322.

Stationcar

Ook in Scherpenzeel (zaaknummer: 2022046746) is het mannen om een aanhanger met steigermateriaal te doen. Dit keer verplaatsen ze zich niet in een bestelbusje maar rijden ze in een stationcar.
En ook in Nijkerk (zaaknummer: 2022082296) is het raak en verdwijnt een aanhanger met steigermateriaal van een terrein. De daders rijden in een witte bestelbus, vermoedelijk een Peugeot Partner, dezelfde wagen die ook in Ede is gebruikt.
De tekst gaat onder de video verder.
Aanhangers gestolen, maar door wie?
De diefstallen zijn op 8 januari (Ede), 30 januari (Scherpenzeel) en 21 februari (Nijkerk).

Gevonden via gps-tracker

De aanhanger die verdween uit Nijkerk werd een dag later gevonden in Nieuwegein, de aanhanger had een gps-tracker. Onderzoek daar leverde de politie helaas geen aanknopingspunten op.
Als je weet wie deze aanhangerdieven zijn of heb je andere informatie die de politie kan helpen, bel dan de gratis tiplijn op 0800-6070. Als je niet wilt zeggen wie je bent, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld het zaaknummer van de plaats waarover je melding gaat.
Uiteraard mag je ook een tipformulier invullen, dat kan hier.