De bank belt vanwege de bankpas, maar niet heus

Opnieuw werden mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude.
Opnieuw werden mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. © politie/Bureau GLD
EIBERGEN - We laten je weer enkele pinners zien die geld van de rekening van nietsvermoedende mensen halen. Weet jij wie deze pinners zijn, bel dan de politie.
Deze man dupeert een inwoner van Eibergen.
Deze man dupeert een inwoner van Eibergen. © politie/Bureau GLD
Deze man pint duizenden euro’s met een bankpas van een man van 75 uit Eibergen.
Opgelicht in Eibergen
Het slachtoffer kreeg telefoon van iemand die zei van de bank te zijn. De ‘bankmedewerker’ belde met een smoes over een overboeking naar het buitenland, ook zou er iets mis zijn met de bankpas en de randomreader. De pas en randomreader werden opgehaald en vervolgens is twee keer gepind door deze man. Weet is hij? Bel 0800-6070 of 0800-7000. Zaaknummer: 2021516507.
Weet jij misschien wie dit is?
Weet jij misschien wie dit is? © politie/Bureau GLD
Twee verschillende pinners duperen een inwoner van Harderwijk.
Opgelicht in Harderwijk
Ook hier gaat het om een onwetend slachtoffer dat werd gebeld door de bank, terwijl het ging om criminelen. De schade loopt in de duizenden euro’s. Gepind werd in Harderwijk, maar door wie? Bel 0800-6070 of 0800-7000. Zaaknummer: 2021553176.
Deze man was erg agressief in Twello toen hij 'een bankpas kwam ophalen'.
Deze man was erg agressief in Twello toen hij 'een bankpas kwam ophalen'. © politie/Bureau GLD
In Twello ging het maar net goed. Deze man kwam bij het slachtoffer aan de deur om de bankpas op te halen. Het slachtoffer was even daarvoor gebeld dat er een nieuwe bankpas zou komen.
Oplichter in Twello
De pasophaler gedroeg zich erg agressief naar het slachtoffer in Twello. De man schrok hier zo van dat hij de pas meegaf. Maar hij belde daarna wel meteen de bank en de politie, zodat de rekening werd geblokkeerd en er geen geld werd afgeschreven. Herken je deze man? Bel dan 0800-6070 of 0800-7000. Zaaknummer: 2021552420.
Uiteraard mag je ook een tipformulier invullen.