In de speelgoedwinkels van Speelstoet zoeken kinderen gratis speelgoed uit

Jochem bij Speelstoet
Jochem bij Speelstoet
In De Gulden Gelderlander verrast presentator Jochem van Gelder Gelderlanders met een Gulden Gelderlander. Nieuw dit seizoen is dat Jochem langsgaat bij organisaties en stichtingen.
Jochem bezoekt initiatieven van Gelderlanders die (grotendeels) afhankelijk zijn van vrijwilligers, om zo het belang van deze vrijwilligers te tonen. Neem een kijkje bij deze organisaties of stichtingen en ontdek de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk. Deze week gaat Jochem langs bij Speelstoet.

Speelstoet

In de winkels van Speelstoet zoeken kinderen zelf hun speelgoed uit, dit speelgoed mogen zij gratis mee naar huis nemen. Ze werken samen met zorgorganisatie Siza voor de inname, controle, reiniging en uitgifte van het speelgoed aan de gezinnen die minder te besteden hebben. De medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Siza spelen daarom een hele belangrijke rol bij Speelstoet. Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel.
Wil je meer weten over Speelstoet? Kijk dan op speelstoet.nl.
Bekijk de aflevering van De Gulden Gelderlander met Speelstoet op zaterdag 19 maart vanaf 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist.