GLD doc - Het verdriet van carnaval

John Meulesteen in Het verdriet van carnaval
John Meulesteen in Het verdriet van carnaval
Het verdriet van carnaval is een documentaire vol prachtige verhalen van carnavalsvierders. De verhalen zijn bloedserieus en vrolijk tegelijk.
Persoonlijke herinneringen, heerlijke anekdotes en een scala aan emoties. Want wat hebben we carnaval gemist met zijn allen. Het verdriet van carnaval is een film over het leven, weerspiegelt in carnaval.

Corona gooit roet in het eten

Corona legde ons land lam. Ook carnaval in 2021 ontkwam er niet aan. In de documentaire Het verdriet van carnaval gaat de Bossche filmmaker Frank van Osch op zoek naar de ziel van dit bijzondere volksfeest bij markante en doorgewinterde carnavalsvierders.
Een film over het leven, met een lach en een traan, zoals zich dat weerspiegelt in carnaval, in het jaar waarin het niet door kon gaan. Daarmee is deze documentaire een ode aan het allermooiste volksfeest van het Zuiden. Samen vertellen de hoofdpersonen het verhaal van de diepgewortelde ziel van carnaval en over de tranen omdat het afgelopen jaar niet doorging.

Muziek, film én fotografie

In Het verdriet van carnaval komt muziek, film en fotografie samen. Op 17 november 2021 ging de film in première, live begeleid door de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch. Nu toert de film door het hele land, vaak met live muziek van lokale harmonieorkesten! Meer info over de voorstellingen vind je op verdrietvancarnaval.nl.
Het verdriet van carnaval is in twee delen te zien op TV Gelderland. Deel 1 op dinsdag 22 februari en deel 2 op dinsdag 1 maart. Beide dagen om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Uitzending gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist of op YouTube.
Deel 1:
GLD doc - Het verdriet van carnaval
Deel 2:
GLD doc - Het verdriet van carnaval