TV Gelderland start 2022 met een frisse programmering

Frans Miggelbrink en Willem te Molder presenteren het derde seizoen van I love de Achterhoek
Frans Miggelbrink en Willem te Molder presenteren het derde seizoen van I love de Achterhoek
Omroep Gelderland start het nieuwe jaar met een viertal nieuwe tv-programma’s en een derde seizoen van I Love de Achterhoek.
Op 5 januari start In het hart van ons landgoed. De adellijke familie Van Verschuer opent exclusief de poorten van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit eeuwenoude landgoed is al generaties lang familiebezit. Daar is de familie geboren en getogen en men wil het landgoed koste wat het kost in stand houden.
Vanaf 9 januari reist muzikant en presentator Christon Kloosterboer in De Troubadours met zijn pick-up truck vol instrumenten door Gelderland. Tijdens zijn reis maakt hij kennis met Gelderse muzikanten – zoals Joris Linssen, Blaudzun en Ellen ten Damme - die vertellen over hun binding met Gelderland. Samen maken ze die dag een lied dat ze uitvoeren op een karakteristieke Gelderse locatie. Een ode aan Gelderland!
Voor Een Oogje op Gelderland gaan op 10 januari de kluisdeuren van Eye Filmmuseum open. Hoe zijn mensen, dorpen, steden en landschappen vroeger ‘voor het nageslacht’ vastgelegd? Op pleinen, in straten en voor bijzondere panden worden historische filmbeelden van soms wel 80 tot 100 jaar oud getoond. Welk gevoel roepen deze beelden op bij de kijkers?
KEET! stapt met open vizier verschillende keten binnen. Dit zijn de plekken van samenkomst van Achterhoekse jongeren. Ondanks het overmatige drankgebruik en de luidruchtige hobby’s, blijkt de keet erg belangrijk te zijn voor de plattelandsjongeren. Op 6 januari start KEET! op TV Gelderland. Achter de schermen werkt de omroep hard aan een tweede seizoen.

I Love de Achterhoek

Op 8 januari start het derde seizoen van I Love de Achterhoek. Frans Miggelbrink en Willem te Molder zoeken naar ultiem geluk en levensverlengende gezondheid. In acht afleveringen ontdekken de mannen hoe ze gezond en gelukkig oud kunnen worden. Spiritualiteit, beweging, technologie en mentale gezondheid komen aan bod. Ook duiken ze de voorraadkast in: wat wordt er gegeten en gedronken door bourgondische Achterhoekers?
De volledige tv-programmering van Omroep Gelderland is te vinden op de website. Alle afleveringen zijn bovendien terug te kijken via Uitzending Gemist en een deel op YouTube.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!