Mart Hillen oefende een jaar op dit nummer, nu is het perfect. Kijk en luister!

Mart Hillen bij Podium Kabam
Mart Hillen bij Podium Kabam © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Bekijk de vingervlugge Mart Hillen en het megatalent Yara Beeks.

Sprankelende gitaar! Mart Hillen uit Lichtenvoorde

Oneindig kijken, luisteren en oefenen. Mart Hillen heeft de nummers die hij speelt zichzelf aangeleerd.
De stijl van Mart heet de Finger Style: 'In de basis betekent dit dat je in je eentje de hele band bent'. Mart leerde vooral van YouTube. Zijn grote helden, zoals Tommy Emmanuel, net zo lang naspelen tot hij het in de vingers had. Bij sommige nummers duurde dat wel een jaar. 'Ik heb elk beeld van de video bekeken om te zien welke snaren hij aansloeg en dat opgeschreven.'
Mart Hillen wil zich komend seizoen richten op filmmuziek.
Mart speelt het nummer - Classical Gas - spettert en sprankelt, niet normaal hoe je wordt meegenomen als door een frisse bergbeek.
De tekst gaat verder onder de video

Last Tear van Yara Beeks gaat over de hele wereld

De zeventienjarige Yara uit Doetinchem schreef vorig jaar Last Tear. Binnen een jaar ging het nummer de hele wereld over. Via Spotify, maar ook de Australische en Engelse radio. Ze studeert muziek aan het Arnhemse Rijn IJssel college, waar ze zich toelegt op het schrijven van muziek.
De tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Op het podium komen niet alleen ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen! Podium Kabam geeft ze een extra zetje.
In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien als dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen.
Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, en AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis in Nijmegen - het oude Doornroosje, Theater Hanzehof & buitensociëteit en Studio 26 in Velp. Podium Kabam wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.